Bulgaristan seçimlerinde Kocaeli'den 10 bin kişi oy kullanacak

6 Kasım Pazar günü gerçekleşecek olan Bulgaristan Cumhurbaşkanı seçimlerinde kentimizden 10 bin kişi oy kullanacak

Bulgaristan Parlamentosu'nda yapılan oturumda, cumhurbaşkanlığı seçiminin tarihi belirlendi. Oylamada, Avrupalı Gelişimi İçin Vatandaşlar (GERB) partisinin önerdiği tarih olan 6 Kasım'da karar kılındı. Parlamento ayrıca, aynı tarihte 3 sorulu bir referanduma gidilmesini de onayladı. Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Türk) Genel Başkanı Bayram Çolakoğlu dernek binasında basın açıklaması yaptı. Çolakoğlu “Bulgaristan’da 6 Kasım’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine büyük önem veriyoruz. Kocaeli’de iki sandık kurulacak. Bu sandıklar İzmit’te Namık Kemal Anadolu Lisesi ve Gebze’de Mehmet Alp Tiryakioğlu İlkokulu’nda olacak” dedi.

SANDIKLAR AZALTILDI

2011 yılında Kocaeli’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 6 sandık, 2014 milletvekili seçimlerinde ülke genelinde 136 sandık verilirken Kocaeli’de 10 sandık açılmıştı. Bu seçimlerde diyen 35 sandıktan ilimize sadece 2 sandık düştü. Çolakoğlu “Bu açıkça demokratik hakların kısıtlanması anlamına gelmektedir. Burada yaşayan Türkiye ve Bulgaristan vatandaşı olanlar demokratik haklarının kısıtlanması anlamına gelmektedir” açıklamasında bulundu.

RİNG SERVİS YAPILACAK

Bizler herşeye rağmen burada yaşayan göçmen kardeşlerimizin sandığa gitmesi için yardımcı olacağız diyen Çolakoğlu “Dernek olarak sandıka ulaşmak için lojistik destek sağlanacaktır. Komşu ilimiz Sakarya’da geçen seçim 2 sandık açılırken bu seçimlerde sandık açılmadı. Bundan dolayı’da Sakarya’da bulunan soydaşlarımız buraya gelerek oylarını kullanacaklar. Ayrıca Yalova Subaşı İlçesi Tomak Köyü’nde yaşayan göçmenlerimizde buraya gelerek oy kullanacaklar” ifadelerini kulandı.

TSETSKA TSACHEVA DESTEKLENİYOR

Bulgaristan’da çalkantının devam ettiğini söyleyen Çolakoğlu “23 Cumhurbaşkanı adayı var. Bu isimler arasından birini destekliyoruz. Bizlerin dernekler olarak konfederasyonumuz var. 36 ili kapsayan çatı içerisindeyiz. Bulgaristan’da siyaset yapan DOST Partisi’ni destekliyoruz. DOST Partisi’nin destek verdiği Cumhurbaşkanı adayı destekliyoruz. Bulgaristan’da halen daha siyaset yapmak Türk aleyhinde konuşmakla sınırlıdır. Şuanda Bulgar Parlamentosunun Meclis Başkanı Tsetska Tsacheva’yı destekliyoruz. Kendisinin Türk aleyhine bir söylemi veya eylemi yoktur. Demokrat bir kişiliğe sahiptir” dedi.

SEÇMENLERE ÇAĞRI

Pazar saat 07.00/19.00 saatleri arasında oy kullanılacak diyen Çolakoğlu “Şimdi yeni bir kural getirildi. İki defa oy kullanmayan seçmen listesinden çıkartılıyor. Buna herkesin dikkat etmesi gerekiyor. Kocaeli genelinden yaklaşık 10 bin kişinin oy kullanmasını bekliyoruz. Sandıklara ring servisler olacak. Bu yönde göçmenlerimiz bizimle irtibata geçmeleri yeterlidir” açıklamasında bulundu. n Bilal ÇIĞRIM

04 Kas 2016 - 13:34 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.