40 kişi Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne kavuştu

Kocaeli Sanayi Odası ve MEYBEM A.Ş. işbirliğinde 143 kişiye uygulanan mesleki yeterlilik sınavının sonucunda belge almaya hak kazanan 40 kişiye yönelik düzenlenen sertifika töreni Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımıyla gerçekleşti

Kocaeli Sanayi Odası ve MEYBEM A.Ş. işbirliğinde Eylül-Ekim-Kasım aylarında ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ sınavları, başta Brisa ve tedarikçileri olmak üzere birçok firma çalışanlarına Çelik Kaynak, Makine Bakımcı, Metal Saç İşleme, CNC Programcı mesleklerinde toplamda 143 kişiye mesleki yeterlilik sınavı uygulandı. Sınav sonucuna göre sertifika almaya hak kazanan 40 kişiye yönelik geçtiğimiz akşam Kocaeli Sanayi Odası’nda sertifika töreni düzenlendi. Sertifika törenine Vali Hasan Basri Güzeloğlu, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, AKPLAS Plastik Kalıp Sanayi, Diler Demir Çelik Endüstri, Anadolu Döküm Sanayi, Akar Makine Metal Sanayi, ENPAY Endüstriyel Pazarlama, Çelik Halat Tel Sanayi, Emek Freze firma yetkilileri ve çalışanları katılım sağladı.

’48 MESLEKTE ZORUNLU’

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “5544 Sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan 2015/1 Sayılı Tebliğ ekinde yer alan 48 meslekte, mesleki yeterlilik belgesi zorunlu hale geldi. Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ olmayan kişilerin çalıştırılması halinde Ocak 2017’den sonra idari para cezası uygulanmaya başlanacak” açıklamalarında bulundu.

‘143 KİŞİYE DÜZENLEDİK’

Zeytinoğlu devamında, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğde belirtilen 48 meslekte sınav ücretleri ‘İşsizlik Sigortası Fonu’ndan sağlanacak. TOBB tarafından kurulan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen MEYBEM A.Ş. tarafından ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ sınavları, Odamız işbirliği ile Eylül-Ekim-Kasım aylarında başta Brisa ve tedarikçileri olmak üzere birçok firma çalışanlarına Çelik Kaynak, Makine Bakımcı, Metal Saç İşleme, CNC Programcı mesleklerinde toplamda 143 kişiye mesleki yeterlilik sınavı düzenlenmiştir. Odamız ve MEYBEM işbirliğinde Aralık ayı ve 2017 yılında da birçok meslekte sınav yapılmaya devam edilecek” ifadelerine yer verdi.

‘KOCAELİ’DE 143 KİŞİ YETMEZ’

Ardından TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, “Bizi yıldıramayacağını onlar da biliyor. İlkokula giderken sırtıma odun vurur sobaları yakmak için okula götürürdük. Kamış içine soktuğumuz kalemi öyle kullanırdık. O yüzden eğitimin önemini çok iyi bilen biriyim. Hangi işi yapıyorsan o işi yaptığına dair belge sahibi ol. Sizi çalıştıran firmalar sizi ancak belgeli çalıştırabilecek. Kardeşlerimize başarılar diliyorum. Ama koskoca Kocaeli’de 143 kişi yetmez. İş sahipleri buradaysa onlara da diyorum ki elemanlarınızı götürün belgelendirin” dedi.

‘EKSİKLERİMİZ VAR’

Ardından kürsüye çıkan Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise, “Birey kimliğinden firmaya firmadan kente ve ülkeye kadar her alanda elde etmemiz gereken bir aşama. O da bilgi temelli ve bildiğinin de ispat edilebilirliğini ortaya koyan bir belge. Eksiğimiz, çoğu zaman bu iki kavrama önem vermememiz ve bunun dışında gelenekten gelen ve bugünkü bilgi temelli gelişmelerle zenginleştirilmeyen ve şüphesiz ki ispat edilemeyen bir becerinin üzerine gitmememiz” dedi.

‘BİLGİNİZ DE TEST EDİLECEK’

Devamında Güzeloğlu, “Bilginin egemen olduğu ve bilgiyi yakalayamayanın geride kalıp ne yazık ki yarışın dışında kaldığı bir dönemdeyiz. İnancımız buyuruyor ki ‘Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?’ Bu kurslar bu anlamda bilgiyi aktaran, en yeni gelişmeleri sizlere ulaştıran, bilginizi ispatlayan, belgeyle sonlandıran bir süreçtir. Yapılması gereken o bilgiyi uygulamaya koymak ve test etmektir. Bildiğiniz de test edilecek. ‘Biliyor mu acaba’ diye gereken ölçüde test edilecek. En verimli, en ekonomik ve en iyi üretilmesini hedefliyoruz. Ülkemizin gücünü, büyüklüğünü ve geleceğe yürüyüşünü ancak böyle güçlü ve sürekli kılabiliriz” şeklinde konuştu.

‘KARLOV’A YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ’

İçte ve dışta tüm şer odakları ve ihanet şebekelerine karşı kutlu yürüyüşe devam edildiğini ve edileceğini belirterek “Bunun teminatı da bu vatan için canını seve seve feda eden kahraman ve aziz şehitlerimizdir. Buradan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten ve Cumhuriyet’in kuruluşundan bugüne, en son olarak da Kayseri’deki ihanet saldırısı karşısında şehit olan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize de Allah sağlık, sıhhat versin. Bütün bu ihanet şebekeleri karşısında dimdik duracağız. Devletimiz payidar, milletimiz de bahtiyar olacak. Bu da bilimle, çalışmayla olacak. Türkiye-Rusya dostluğunu hedef alan hain saldırıyı da şiddetle kınıyoruz. Rusya Büyükelçisi Karlov’u saygıyla anıyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

SERTİFİKALAR VALİ GÜZELOĞLU’NDAN

Törene AKPLAS Plastik Kalıp Sanayi, Diler Demir Çelik Endüstri, Anadolu Döküm Sanayi, Akar Makine Metal Sanayi, ENPAY Endüstriyel Pazarlama, Çelik Halat Tel Sanayi, Emek Freze yetkilileri ve çalışanları katılırken toplamda 40 kişi sertifika aldı. AKPLAS Plastik Sanayi adına 4 ve Diler Demir Çelik Endüstri adına 3 firma çalışanına sertifikalarını Vali Güzeloğlu takdim etti.

Bilal ÇIĞRIM

21 Ara 2016 - 11:15 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.