‘Hainler ile kahraman Mehmetçiğimiz ayrılmalı’

Türk Ocakları Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, darbe girişiminin durdurulmasının ardından, “TSK’nın içindeki paralel örgütlenmeyle devletimize kalkışma...

Türk Ocakları Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, darbe girişiminin durdurulmasının ardından, “TSK’nın içindeki paralel örgütlenmeyle devletimize kalkışmada bulunan hainler ile baskı ve mecburiyet altında halkıyla karşı karşıya bırakılmasına rağmen milletine silah doğrultmayan kahraman Mehmetçiklerimiz acilen ayrılmalı” dedi.

Türk Ocakları Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, 15 Temmuz Cuma akşamı TSK içindeki bir grup askerin darbe girişiminin durdurulmasının ardından açıklamalarda bulundu. Kocaeli Türk Ocakları adına açıklama yapan Demir, demokrasiden yana olduklarını belirtirken ülkedeki birlik ve beraberliğin bekası için birtakım önlemlerin alınması gerektiğinin de altını çizdi.

‘EN AĞIR CEZAYA ÇARPTIRILMALILAR’

Türk Ocakları Şube Başkanı Yücel Alpay Demir açıklamasında, “Türk milletinin iradesine ve TBMM 'ne ipotek koymak için hain bir kalkışmada bulunulmuştur. Türk Ocaklılar olarak her türlü darbeye karşı Türk milletinin, parlamenter sistemin ve demokrasinin yanındayız. Büyük Türk milletinin iradesine karşı yapılan bu alçakça girişim sırasında, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, millî iradenin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni defalarca bombalamak, halkın üzerine ateş açmak, Türk güvenlik kuvvetlerini karşı karşıya getirmek, Genelkurmay Başkanını alıkoymak gibi utanç verici eylemlere imza atanlar olmuştur. Bu hainler ve emri verenler en ağır cezaya çarptırılmalıdır” sözlerini kullandı.

‘AYRIŞTIRILMALAR ENGELLENMELİ’

Demir, milli birlik ve beraberliğin devamı için birtakım önlemlerin alınması gerektiğini vurgularken, “Ordu içinde paralel bir yapılanmanın harekete geçirdiği darbecilere karşı meşruiyet çerçevesinde hareket eden Silahlı Kuvvetler mensuplarımız ve Emniyet güçlerimizin millet iradesinin yanında yer alması ile bu hain girişim başarısızlığa uğratılmıştır. Bu olay, siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve bütün devlet organlarımız tarafından çok iyi ve etraflı bir şekilde masaya yatırılmalı ve bir daha benzer hadiselerin meydana gelmemesi için, milli birliğimiz ve devletimizin bekası açısından gerekli bütün tedbirler alınmalı. Milletimizin tamamı darbelere ve paralel yapılanmalara karşı olduğu halde siyasi görüş farklılığı yüzünden ayrıştırılması engellenmelidir” şeklinde konuştu.

‘MİLLETİN BAĞRINA BASILMALILAR’

Demir son olarak, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin emir komuta zincirinin dışına çıkan paralel bir örgütlenme ile devletimize kalkışmada bulunan hainler ile baskı ve mecburiyet altında halkı ile karşı karşıya bırakılmasına rağmen milletine silah doğrultmayan vatan görevi yapan kahraman Mehmetçiklerimiz acilen ayrılmalı. Türk Milletinin bağrına basılmalıdır. Meydana gelen hadiseler sırasında hayatını kaybeden bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türk Ocaklılar ve aziz milletimizin ve demokrasinin yanında olmaya devam edecektir. Yaşasın Türk Milleti, Yaşasın Türk Devleti” ifadelerine yer verdi. n Pınar GÜL

17 Tem 2016 - 11:48 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.