Kadın Kapalı Cezaevi önünde tahliye bekleyişi başladı

dalet Bakanlığı tarafından 38 bin kişinin tahliye edilmesi kararının açıklanmasıyla birlikte Kocaeli’nin Gebze ilçesinde mahkum yakınları, Gebze Kadın...

dalet Bakanlığı tarafından 38 bin kişinin tahliye edilmesi kararının açıklanmasıyla birlikte Kocaeli’nin Gebze ilçesinde mahkum yakınları, Gebze Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun önüne koştu.

Adalet Bakanlığı dün Denetimli serbestlik kapsamında kapalı ve açık ceza infaz kurumlarından yaklaşık 38 bin kişinin tahliye edileceğini açıklamıştı. Karar sonrasında mahkum yakınları Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Gebze Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun önüne koştu. Heyecanlı bir şekilde cezaevlerine giden mahkum yakınları kararı memnuniyetle karşıladı.

“Cumhurbaşkanımıza çok çok teşekkür ederiz”

Karar sonrasında eşinin tahliye olmasını beklediğini söyleyen Salim Kenar, “Adalet Bakanına çok teşekkür ederiz. Heyecanla bekliyoruz. 5 seneden beri hasret çekiyoruz. Akşam 12’den beri bekliyoruz. Cumhurbaşkanımıza çok çok teşekkür ederiz. Allah onu başımızdan eksik etmesin” dedi.

“Annemiz uzun yıllardır içeride, çıktığı için çok mutluyuz”

Verilen karar sonrasında annelerinin tahliye olmasını beklediklerini belirten 21 yaşındaki Mehmet Kenar ise, “Çok sevinçliyiz. Annemiz uzun yıllardır içeride, çıktığı için çok mutluyuz. Cumhurbaşkanımıza herkese çok teşekkür ediyoruz. Bize böyle bir mutluluk yaşattıkları için Allah onları başımızdan eksik etmesin” şeklinde konuştu.

“5 sene sonra anneme kavuşacağım”

Annesinin tahliye olmasını beklediği söyleyen ve annesi ile ilgili konuşurken duygulanan 19 yaşındaki Refiye Kenar da, “5 sene sonra anneme kavuşacağım. Şuan çok heyecanlıyım. Bekliyorum biran önce çıksın sarılayım ona” ifadelerini kullandı.

“6 bin roman olarak bu kararı veren Cumhurbaşkanımızın arkasındayız”

Son olarak eşinin 2 buçuk senedir cezaevinde olduğunu ve karar sonrasında tahliye beklediğini söyleyen Selahattin isimli bir vatandaş ise, “Türkiye’nin suyunu ekmeğini yediğimiz için Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin. Allah Türkiye’mizi kazadan beladan korusun. 6 bin roman olarak bu kararı veren Cumhurbaşkanımızın arkasındayız. Herkesin ailesini sevindirdiği için ona çok teşekkür ederim. Adalet Bakanına teşekkür ederim” dedi.

Mahkum yakınlarının cezaevi önündeki bekleyişleri devam ediyor.

18 Ağu 2016 - 17:39 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.