Gebze Denizli Göleti kapasitesi artırılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Gebze ilçesindeki organize sanayi bölgeleri ile üst kesimlerinde yer alan mahallelerin içmesuyu iht...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Gebze ilçesindeki organize sanayi bölgeleri ile üst kesimlerinde yer alan mahallelerin içmesuyu ihtiyacının bir kısmını karşılamak için kullandığı Denizli göleti gövdesinin yükseltilmesi için çalışmalara başladı. Yapılacak çalışma ile Denizli göletinin kapasitesi 5.1 milyon metreküpe çıkartılacak.

Kocaeli’nin içmesuyu ihtiyacı Yuvacık ve Namazgah barajları, Denizli göleti, yerel su kaynakları ile ihtiyaç halinde Sapanca gölü ve kuyulardan karşılanıyor. Yoğun sanayi ve yerleşim alanları ile birlikte Kocaeli’nin su ihtiyacı da her geçen artıyor. 2040 yılına kadar bölgenin su ihtiyacını planlayan İSU Genel Müdürlüğü, Gebze Balçık, Denizli, Pelitli, Mollafenari gibi yerleşim alanları ile çevresindeki organize sanayi bölgelerinin içmesuyu ihtiyacının bir kısmını karşılamak için 2009 yılında Denizli göletinin kapasitesini 2.9 milyon m3’e çıkarttı. Bu suyu arıtmak için de Denizli İçmesuyu Arıtma Tesisini inşa eden İSU Genel Müdürlüğü, o tarihten bu yana bölgeye arıtılmış ve düzenli içmesuyu sağlıyor.

İSU, bölgedeki yoğun sanayileşme ile birlikte artan su ihtiyacını karşılamak için Denizli göleti gövdesinin yükseltilmesi projesini hazırlayarak çalışmalara başladı. Mevcut halde 2.9 milyon m3 kapasitesi bulunan Denizli göleti, yapılacak  çalışma ile gövdesi 5.5 metre yükseltilecek. Su alma yapısı ve dolu savak yapılması ile birlikte göletin kapasitesi 5.1 milyon m3’e yıllık verimi de 10 milyon m3’e çıkartılacak.

Gölet gövdesinin yükseltilmesi için hafriyat çalışmalarına başlandı. Önümüzdeki yılın Mart ayında tamamlanması hedeflenen proje, 4 milyon liraya mal olacak.

 

17 Eki 2016 - 16:57 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.