CHP'den SP’ye MHP'ye ziyaret

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve İl Yönetim Kurulu üyeleri önce Saadet Partisi İl Başkanı Sinan Ejderoğlu’nu ardından da MHP İl Başkanı Aydın Ünlü'yü...

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve İl Yönetim Kurulu üyeleri önce Saadet Partisi İl Başkanı Sinan Ejderoğlu’nu ardından da MHP İl Başkanı Aydın Ünlü'yü makamında ziyaret etti. İl Başkanı Ejderoğlu ve Ünlü, Sarıbay’ın ziyaretinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve İl Yönetim Kurulu üyeleri önce Saadet Partisi İl Başkanı Sinan Ejderoğlu’nu ardından da MHP İl Başkanı Aydın Ünlü'yü makamında ziyaret ederek gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundular. İlk olarak Saadet Partisi’ni ziyaret eden Sarıbay’ın bir sonraki durağı MHP İl Başkanlığı oldu. Sarıbay’ın ziyaretinde konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Ejderoğlu, “Türkiye'nin en köklü partimiz olan CHP bizleri ziyaret etti. Özellikle böyle bir süreçte bizlere ziyarette bulunmaları hem ülke siyaseti hem de önemlidir. Türkiye siyasetinin tartışıldığı bir süreçte Türkiye'nin en önemli harekâtlarından biri olan Kıbrıs Barış Hareketi'ni gerçekleştiren iki partinin bugün yan yana gelmesi bizi mutlu etmiştir. Önümüzdeki süreçte de bu birlik ve beraberliğin devamını diliyorum. Biz hiç tek başına iktidar olmadık. Ama tek başına iktidar olursak da bu ülkeyi tüm siyasi partilerle yöneteceğimizi biliyoruz. İnşallah tüm partiler olarak ülkemizi güçlü bir ülke yapacağız" dedi

'SİYASET YUMUŞAMALI'

Ejderoğlu'nun ardından konuşan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay," Burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Sizler bizi ziyaret etmiştiniz ama bizler bu ziyarette konusunda biraz geciktik. Ama bundan sonra sık sık ziyaretlerde bulunacağımıza eminim. Türkiye siyasetine damga vuran Kıbrıs Barış Harekâtının mimarı olan CHP ve Milli Selamet Partisi'nin o gün ki birlik tablosunu bugün sizinle beraber sürdürüyoruz. SP İl Başkanı olarak il başkanları toplantılarının ilk ev sahipliğini yaptınız. Teşekkür ederim. Dilerim bu birlik ve beraberlik devam eder. Siyasetin yumuşaması gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

'AKP'NİN SUÇU DAHA FAZLA'

FETÖ operasyonları ile ilgili yapılan değerlendirmelerde konuşan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay FETÖ operasyonları kapsamında yaşanan mağduriyetlerden söz ederek, "CHP olarak bizler diyoruz ki bu operasyonlar devam etsin, suçlular cezalandırılsın ama mağdurlarında mağduriyetleri giderilmelidir. Maalesef bu konuda AKP iktidarı pervasızca davranıp mağduriyetleri görmemezlikten geliyor" dedi. SP İl Başkanı Sinan Ejderoğlu ise yaptığı değerlendirmede, “Bu çok ciddi bir durumdur. Bugün SP olarak bizlerde bu mağduriyetlerin yaşanmamasını ve mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konu da FETÖ bir suçluysa AKP iki suçludur" diye konuştu.

‘SARIBAY, BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ’

CHP İl Başkanı Sarıbay, Saadet Partisi ziyaretinin ardından MHP İl Başkanı Aydın Ünlü’yü makamında ziyaret etti. Ziyaret ile ilgili konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Aydın Ünlü "Uzun yıllardan sonra CHP il Başkanı MHP'yi ziyaret ediyor. Ailemden çok duyduğum bir isimdi Cengiz Sarıbay. Kocaeli il başkanları toplantısının mimarı da Cengiz Sarıbay'dır. Hep ilkleri gerçekleştiriyor. MHP'yi ziyaret ederek de bir ilki gerçekleştirdi. Kendisine teşekkür ediyorum. Siyasi partiler ülke siyaseti için olmazsa olmazlarıdır. İnanıyorum ki bu hoşgörü ile beraber daha uzun yıllar bu birliktelik sürecek" dedi.

'ÇOK ORTAK YANIMIZ VAR'

Ünlü'nün ardından konuşan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, "Türkiye'de bir yumuşamaya ihtiyaç var. Zaten bizim yeterince düşmanımız var. Siyasi partiler demokrasinin olmazsa olmalarıdır. Farklı düşünebiliriz. Bunlarda olmalı. Türkiye'ye örnek olacak il başkanları toplantısını gerçekleştirmek için yola çıktığımızda kendime en yakın hissettiğim il başkanı MHP il başkanı Aydın Ünlü oldu. Zaman zaman çatlak sesler çıkıyor ama genel merkezlerde yaşanan siyasi gerilimi burada yansıtmayacağız. Yansıtmamak gerekiyor. MHP Türkiye siyaseti içerisindeki en eski partilerden birisi. Milletçilik'te, Devrimcilik'te ülkenin kurucu değerlerine sahip çıkma noktasında birçok ortak noktamız var. Bu anlamda bu ziyareti gerçekleştirdik. Sayın başkan ve yönetimine teşekkür ederim" diye konuştu.

'ORTAK DURUŞ ÖNEMLİ'

Sarıbay'ın sözleri üzerine konuşan MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, "Cumhuriyet Mahallesi Muhtar’ının FETÖ ile ilgisi olmadığı halde açığa alındığı zaman MHP'nin koyduğu duruş ile Alparslan Türkeş köprüsünün açılışı için CHP'nin ortaya koyduğu duruş aynıdır. Buradaki birlik ve beraberlik başka illerde görebilecek bir birliktelik değil. Bu açıdan bizler bu birlikteliğe sahip çıkılması gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

'TOPLANTIYI ERKENE ALACAĞIZ'

Kocaelispor'un durumu ile ilgili değerlendirme yapan Ünlü, "Bu ayki il başkanları toplantımızı Kocaelispor'da yaşanan durum nedeniyle erkene almayı düşünüyoruz. Kocaelispor'un durumunu il başkanları toplantısının ardından Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla değerlendireceğiz. Hatta tüm il başkanları olarak il başkanları toplantısının ardından Kocaelispor'a ziyarette bulunmayı sayın başkanımızla beraber diğer il başkalarımıza teklif edeceğiz" dedi.

'ÇÖZÜLEMEZ SORUN DEĞİL'

Sarıbay ise, "Kocaelispor bu kentin markası. Hep beraber Kocaelispor'a sahip çıkacağız. Kocaelispor'un borçlarını halletmek, bu sorunu çözmek zor değil. Birlikspor kurulduğunda 30 milyon harcadılar. Kocaelispor'un borcunu ödemek o kadar da zor değil. Aydın Başkanımızın da dediği gibi il başkanları toplantısında bu konuyu gündeme getireceğiz" açıklamalarında bulundu. n Bilal ÇIĞRIM

21 Eki 2016 - 11:14 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.