Ergin: “Suriyelilerin barınma ve iş ihtiyaçlarını kim karşılayacak?”

HDP Kocaeli İl Başkanı İbrahim Ergin konuşmasında, “Suriyelilere vatandaşlık verilsin ancak onların barınma ve iş ihtiyaçlarını kim karşılayacak?” dedi

HDP İl Eşbaşkanı İbrahim Ergin, İz Kafe’de gerçekleştirilen kahvaltı ile basın mensupları ile bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kahvaltıda Ergin’in yanı sıra HDP İl Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe Başkanları ve partililer de yer aldı. Ergin açıklamalarında Srebrenitsa Katliamı, Suriyelilere vatandaşlık hakkı verilmesi, tramvay çalışmaları ve Osmangazi Köprüsü açılışı hakkında görüş bildirdi. Ayrıca Ergin, İstanbul’dan Hakkari’ye yürüyen barış yürüyüşçüleri ile ilgili konuşarak, “Onlar çok kıymetli barış temsilcileridir. Bu insanları belli gruplar değil toplumun tüm kesimlerinin desteklemesi gerekmektedir” dedi.

BARIŞ VE KARDEŞLİK GETİRSİN

Basın açıklamasında konuşan HDP Eşbaşkanı İbrahim Ergin şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle geçmiş Ramazan Bayramınızı kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim. Ramazan Bayramı her ne kadar coğrafyamıza ve topraklarımıza barış ve kardeşlik getirmediyse de, ülkemize ve coğrafyamıza barış ve kardeşlik getirmesini diliyoruz ve umuyoruz.

TÜM DÜNYA SESSİZ KALDI

1995 yılında Srebrenitsa kentinde 8 bin 322 sivil Müslüman kardeşimiz kadın çocuk demeden Avrupa’nın tam ortasında soykırıma uğradılar. Bugün bölgemizde olanlara dünya nasıl sessiz kalıyorsa o günde Bosna’da ki soykırıma tüm dünya sessiz kalmıştır. Katliama uğrayan hangi halk olursa olsun, bu katliamlara sessiz kalanlar en az katliamları gerçekleştirenler kadar suçludur.

SİYASİ RANT

AKP’liler 3 milyon Suriyeliyi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapmayı düşünüyorlar. Bu tamamen siyasi rant elde etmeye yönelik bir hamledir. Suriyelilerden Müslüman din kardeşlerimiz diye bahsediyorlardı ancak onları buraya getirerek kaderleriyle baş başa bıraktılar. Şimdi de onlara vatandaşlık vererek 3 milyon oy almanın telaşı içerisine giriyorlar. Onlara vatandaşlık verilsin tamam ama onların barınma ve iş ihtiyaçlarını kim karşılayacak?

ALT YAPI BOZUK

Şehrimizde hali hazırda bir tramvay çalışması başlatılmıştır. Ancak bu tramvay çalışması yapılırken şehrin dokusu bozulmaktadır. Tramvay çalışması gerçekleştirilirken bozuk olan alt yapının değiştirilmesi düşünülmüyor. Bu konuda ilerleyen süreçte daha fazla çalışma yaparak onların karşısına çıkacağız.

AÇILIŞ ŞOVU SAYGISIZLIKTIR

Yaklaşık iki hafta önce şehrimizde Osmangazi Köprüsü açıldı. Bu köprü ulaşımı rahatlatmak açısından gerekli olabilir ama köprü ücretlerinin yüksek oluşu düşündürücüdür. Dilovası’ndan Karamürsel’e yakıt masrafı 25 TL iken köprünün geçiş ücreti 89 TL gibi bir fiyattır. 64 TL fazla ücret parası olan insanlar için çok olmayabilir ancak olmayan için yüksek bir fiyattır. Ayrıca Atatürk Havalimanı’nda yaşanan patlamanın bir gün sonrasında bu açılış şovunu

yapmaları da halkımıza yapılmış büyük bir saygısızlıktır.” n Diren ÇELİK

13 Tem 2016 - 13:15 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.