STEM sınıfı Atatürk Ortaokulu’nda

İzmit Atatürk Ortaokulu’nda 40 bin TL maliyetle hazırlanan STEM(Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) sınıfı, ilerleyen günlerde Vali Hüseyin Aksoy’un katılımıyla açılacak

Ayşe AYDIN - ÇAĞDAŞ KOCAELİ / Sayısal beceriler yönünden öğrencilerin motivasyonun artırılması, Matematik ve Fen alanındaki kazanımları ve öğrenmelerine olanak sağlamayı amaçlayan STEM sınıfı, İzmit Atatürk Ortaokulu’nda açılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın da tüm okullarda yaymak istediği bu sınıflar, ilimizde ilk kez özel okullarda hayata geçirildi. İlk kez bir devlet okulunda hizmet verecek olan sınıf, il milli eğitim, ilçe milli eğitim ve okulun mahalli imkanları ile kuruldu. Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik kelimelerinin İngilizce kısaltması olarak ortaya çıkan STEM öğrenciler için yeni bir eğitim modeli olma yolunda hızla ilerliyor.

40 BİN TL HARCANDI

Girişimci ve etkileyici öğrenme metotlarını kullanmalarını hedefleyen sınıf, bilişim araçlarıyla desteklendi. Öğrencilerin yaratıcılık, eleştirel düşünme, inovasyon ve çözüm odaklı yaklaşım yönlerinin geliştirilmesi de amaçlayan sınıfta ayrıca Sanayi 4.0 (sanayide robot teknolojisinin kullanımı)teknolojisi de kullanılıyor. Yaklaşık 40.000 TL maliyetle hazırlanan sınıfta öğrenciler Matematik ve Fen kazanımlarını öğrenirken teknoloji ve mühendislik biliminde de kendilerini geliştirecek. Estetik yönlerini de kullanma imkânı bulacak olan öğrenciler, robotik Kodlama ve Ardunio eğitimi de alacak.

AÇILIŞI VALİ YAPACAK

İlerleyen günlerde Vali Hüseyin Aksoy’un katılacağı bir programla açılışı yapılacak sınıfta, öğrencilere Fen, Bilim ve Matematik derslerinde teorik bilgileri vermek değil, yol göstericilik yaparak öğrencileri üst düzey düşünme, ürün geliştirme, buluş ve inovasyon yapabilme seviyesine ulaştırmak hedefleniyor. Sınıfta disiplinler arası işbirliği, çok yönlü düşünme gibi kabiliyetleri, eğlenerek öğrenme, takım çalışması ve tasarım yapma gibi zevkli metotlarla eğitim verilecek. Öğrenciler, bu becerileri kazanma yoluyla dünyayı tanıma ve değişimine katkı sunma becerisi kazanacak.

12 ÖĞRETMEN

STEM eğitimi öğrencilerin hata yapmaktan korkmamasını sağlayacak ve özgüvenlerini geliştirecek ve destekleyecek. Bu sınıflarda ders verecek 12 öğretmen Kocaeli Bilim Merkezi’nde üç günlük Robotik Kodlama eğitimi aldı. Scientix STEM eğitim çalıştayına da katılan öğretmenler, STEM EXPO fuarına da katılarak yeni müfredat geliştirme çalışmalarını da yakından takip ediyor. STEM konusunda 2018 yılıiçin okul bünyesinde oluşturulan proje ekibi tarafından 6 Avrupa ülkesi ile birlikte AB Erasmus+ projesi de devam ediyor.

06 Mar 2018 - 12:11 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.