Suadiye’nin denizaşırı başarısı

Kartepe Suadiye İlk ve Ortaokulu, 2 yıldan bu yana devam eden Erasmus projesi kapsamında okulun 22 öğretmen ve 46 öğrencisini yurtdışına gönderdi

Kartepe’nin Suadiye Mahallesi’nde, toplam 20 öğretmen ve 300 öğrencisi ile eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmekte olan Suadiye İlk ve Ortaokulu, 2 yılda hem Erasmus proje ortaklarını ağırladı hem de yurtdışına öğrenci ve öğretmen göndererek yabancı kültürleri yerinde görmelerini sağladı.

YURTDIŞI HEYETİNİ AĞIRLADI

Suadiye İlk ve Ortaokulu, Türk Ulusal Ajansı Erasmus+ KA2 projeleri kapsamında 6 proje ile 2 yılda 22 öğretmen ve 46 öğrenciyle proje ortaklarını ziyaret etti. İngiltere, İspanya, İtalya, Litvanya, Polonya, Romanya, Hırvatistan, Slovakya ve Yunanistan’dan gelen 65 öğretmen 52 öğrenciye ev sahipliği de yapan Suadiye İlk ve Ortaokulu Müdürü Hakan Bozan ise Erasmus ile öğretmen ve öğrencilerin farklı kültürleri tanıma fırsatı bulduklarını söyledi.

‘FARKLI KÜLTÜRLERİ TANIDILAR’

Dört projenin hala devam ettiğini ifade eden Okul Müdürü Hakan Bozan, “Proje çalışmaları dışında da kültürel alışveriş yapılıyor. Okulumuzu ziyaret eden proje ortaklarımızdan gerek öğretmenlerin gerekse de öğrencilerin Türk kültürünü tanımaları, ülkemiz hakkında önyargılarının kırılmış olduğunu gözlemledik. Yurt dışına çıkma fırsatı yakalayan öğretmen ve öğrencilerimiz ise farklı kültürleri tanıma fırsatı buldular. Özellikle öğrenciler dünyanın çok da büyük olmadıklarını fark etti” şeklinde konuştu.

‘YERİNDE GÖRDÜLER’

Bozan, “Projelerimizin Matematik, kitap okuma alışkanlığı, kodlama eğitimi, dezavantajlı öğrencilerinin eğitimi gibi farklı konularda olmasından dolayı öğretmenlerimiz yurtdışındaki okulların eğitim sistemleri ve eğitim ortamlarını yerinde görme ve inceleme şansı buldu. Bu tür projeleri öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için çok faydalı oldu. Bu proje kapsamında kazanılacak tecrübelerin gerek öğretmen gerekse de öğrencilerimizin üzerinde özellikle dil öğrenimi yönünden olumlu olacaktır. Önümüzdeki yıllarda da farklı projeler üretmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

03 Oca 2019 - 12:34 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.