Suriyeli göçmenler için 6 tır yardım Darıca’dan yola çıktı

AK Parti Darıca İlçe Başkanlığı ile Çayırova Kızılay Şube Başkanlığının organize ettikleri Gaziantep’teki Suriyeli göçmenlere yardım taşıyan tırlar Darıca’dan yola çıktı.

Uğurlama törenine Başbakan Binali Yıldırım’ın kardeşi Türk Kızılay’ı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, AK Parti Darıca İlçe Başkan vekili Ufuk Acay, dernek temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

AK Parti Darıca İlçe Başkanvekili Ufuk Acay konuşmasında, toplanan yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının çok önemli olduğunu vurguladı. İnsanlık dışı saldırıların son bulması gerektiğini vurgulayan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “Bunun için somut adımlar atılıyor. Gönderilen yardımların sağlıklı bir şekilde Suriye’ye ulaşmasını, Suriye’de yaşanan zulmün ve İslam coğrafyasına hakim olan kan ve gözyaşının son bulmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Toplanan yardımların öncelikle Gaziantep’e ardından da Suriye’ye ulaşacağını belirten Darıca Kaymakamı Ömer Kahraman, “Bu yardımları toplayan değerli Darıcalı iş adamlarımıza, STK’larımıza teşekkür ediyorum’’ dedi.

Türk Kızılay’ı İstanbul Şube Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın kardeşi olan İlhami Yıldırım, yardımların en önce Gaziantep’e ulaşacağını oradan da Suriye’nin sınır bölgelerine gönderileceğine dikkat çekerek, “Buradan 6 tırlık yardımımız Allah’ın izniyle Suriye sınırlarına gönderilecek. Bayramdan sonra da bir 6 tır daha Darıca halkının desteği olacak. Ben öncelikle tüm Darıcalılara daha sonrasında Darıcalı iş adamlarına ve Ak Parti Darıca ilçe Teşkilatına bu yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

İlçe Müftüsü Muharrem Bilgiç’in yaptığı duanın ardından 6 tır yola çıktı.

25 Ağu 2017 - 17:14 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.