Tıp Fakültesi Tanışma ve Uyum Programı gerçekleştirildi

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin dönem 1 öğrencileri için düzenlediği "Tanışma ve Uyum Programı" bugün (salı) Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi

Tıp Fakültesi Tanışma ve Uyum Programı gerçekleştirildi
Tıp Fakültesi Tanışma ve Uyum Programı gerçekleştirildi
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi 2019 - 2020 Eğitim ve Öğretim Yılı dönem 1 açılışı, düzenlenen "Tanışma ve Uyum Programı" ile yapıldı. Programa Karaman Valisi Fahri Meral, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, dönem 1 öğrencileri ve aileleri katıldı.

HÜLAGÜ, ‘ÖĞRENCİLERİMİZ EN BÜYÜK DEĞERİMİZ’

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasında Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Çok iyi biliyorum ki her kurumun bir amiral gemisi vardır. Bizim kurumumuzun amiral gemisi de Tıp Fakültemiz ve Araştırma Uygulama Hastanemizdir. Bugün beyaz önlüklerini giyerek eğitimlerine başlayacak öğrencilerimiz de kurumumuzun en büyük değeridir. Yetiştirdiğimiz kıymetli öğrencilerimizin en büyük değeri de gelecekte onlardan şifa bekleyip medet uman hastalarıdır. Bugün eğitim yaşamlarında önemli bir adımı atan genç kardeşlerim şunu unutmamalıdır, yapacağınız meslekte karşınızdakinin bir insan ve yaratılmışların en mükemmeli olduğunu unutmadan davranmalısınız. İyi bir hekim olmak için hastanın bedenini iyileştirirken bir ruhu olduğunu, onun bir bütün olduğunu değerlendirmeli, diyalog kurmayı ihmal etmemelisiniz.

‘HEYECANLI, GÜÇLÜ, DİNÇ VE ENERJİK’

Hastanızın bir yarasını iyileştirirken, ona bir söz yarası açmayın. Kibar, nazik, insana insan olduğu için muamele eden, dünyada en kutsal şeyin insan yaşamı ve mutluluğu olduğunu bilerek hareket edin. Toplumda yer edinmiş, sevilen-sayılan, mesleklerinin dışında da itibar görüp, sözüne kıymet verilen hekimlere, hocalarınıza bakın hepsinin ortak özelliğinin bu olduğunu göreceksiniz. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Türkiye’deki birçok üniversiteye nazaran genç bir fakültedir. Ancak bu gençliğe tecrübesiyle yön veren alanında uzman ve tıbbiye geleneğini benimsemiş hocalarla, devletimizin imkanlarıyla sağlanmış üstü düzey koşullara sahiptir. Nasıl öğrencilerimiz genç ve heyecanlıysa bugün, fakültemiz de öyle heyecanlı, güçlü, dinç ve enerjiktir. Kentimizi dolaştığınızda yolu fakültemize ve hastanemize uğramamış birine rastlamak çok güçtür. O sebeple bizler tüm emek ve çabamızı, bu kente, bu ülkeye ve insanına yaraşır bir kurum olmak için harcıyor, kat ettiğimiz mesafeden gurur duyuyoruz.

TERCİHLERDE YÜZDE YÜZ DOLULUK

Hizmete başlayacak olan Ek Poliklinik Binamız, tüm sağlık hizmetlerini üst düzeyde verdiğimiz hastanemiz ve yetiştirdiğimiz her biri birbirinden değerli öğrencilerimiz, hekimlerimiz ile çok daha iyi yerleri hedefliyoruz. Üniversite tercihlerine baktığımızda Tıp Fakültemizin yüzde yüz dolulukla hizmet vermesi de bu yolda başarıyla ilerlediğimizin göstergesidir. Yaklaşık 70 bin öğrenciye eğitim veren, her gün neredeyse 40 bin kişinin sirküle olduğu bir yerleşkeye sahip, öğrencisini merkeze alıp onun ihtiyaçlarını dert edinen bir kuruma gelmiş bulunmaktasınız. Dikkat ettiğinizde, Tıp Fakültemizin Eğitim bloğu ile hastanenin yan yana olduğunu göreceksiniz bu durum tüm üniversitemiz için geçerli olan kitabi eğitimi, tecrübeyle birleştirme ilkemizin bir parçasıdır.

‘KÜÇÜK BİR KENT’

Yine baktığınızda yerleşkenin yurtlarla, yeşil alanlarla ve hizmet binaları ile çevrildiğini göreceksiniz öğrencimizin ihtiyaçlarına uygun yaşayan bir kurum olma hedefimizin en önemli göstergeleri bunlardır. Kütüphane hizmetleri, yeme, içme ve barınma hizmetleri ile küçük bir kent büyüklüğünde bir üniversitede olmak eminim sizlerin hayatına önemli katkılarda bulunacaktır. Üniversite sadece kitabi eğitim alınan bir yer değil insanın kendini geliştirdiği en önemli aşamadır. Bunun bilincinde olarak önümüzdeki yılları geçirmeli ve elde edebileceğiniz en üst düzey deneyimi yaşamalısınız. Bizler, sizin kıymetli ve pırlanta gibi öğrencilere sahip olmakla gurur duyuyoruz, sizler de böyle büyük bir kurumu temsil etmekle, onun en büyük değeri olmakla gurur duyun. Hepinizin başarılı ve örnek bireyler olacağına yürekten inanıyorum. Zor bir yola büyük emekler vererek girdiniz, bundan sonra vereceğiniz her emek de sizleri hayata hazırlayan birer kilometre taşı olacak. Bizler sizlerin başarısı ve eğitimi için çabalarken aynı sevgi, saygı ve kardeşlik hisleri içerisinde sizin de olmanızı yürekten temenni ediyorum. Eğitim ve öğretim hayatınız hayırlara vesile olsun. Allah Yar ve Yardımcınız olsun.” dedi.

KARAMAN VALİSİ’NİN KIZI

Sağlıklı, başarılı ve huzurlu bir akademik yıl dileyen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan ise, hekimlik mesleğini ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni tercih eden öğrencileri tebrik etti. Tıp Fakültesi ile ilgili bilgiler veren Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, “Tıp Fakültemiz 2018 yılında Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu tarafından yeniden akredite edildi. Bu alacağınız tıp eğitiminin kalitesinin yüksek olduğunun bir göstergesidir. Bugüne kadar fakültemiz iki binin üzerinde doktor yetiştirdi. Umarım sizlerinde mezuniyetinizi aynı heyecanla ailelerinizle kutlarız” dedi. Dönem 1 Koordinatörü Prof. Dr. Belgin Bamaç, fakültenin olanakları ile ilgili öğrencileri bilgilendirirken dönem 6 öğrencisi İnt. Dr. Ömer Tayyip Özen ise Tıp Fakültesi'ne geldiği günden bugüne yaşadıklarını aktardı. Açılış konuşmalarının ardından aralarında Karaman Valisi Fahri Meral’in kızı Begüm Aslı Meral’in de yer aldığı geleceğin hekimlerine önlüklerini; Karaman Valisi Fahri Meral, Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan ve Tıp Fakültesi öğretim üyeleri giydirdi.

10 Eyl 2019 - 12:59 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.