TÜGVA İl temsilciğinden gazetemize ziyaret

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Temsilcisi Muhammet Hanefi Akbulut, il yönetim kurulu üyeleri Eren Azak ve Hamza Gürsoy gazetemizi ziyaret ederek, gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi aktardılar

TÜGVA İl temsilciğinden gazetemize ziyaret
TÜGVA İl temsilciğinden gazetemize ziyaret
Haber albümü için resme tıklayın

‘ÇALIŞMA ALANIMIZ DÜNYA’

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Sadun Çetin ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Özkan Yılmaz ile sohbet eden Akbulut, dernekleri hakkında geniş bilgi ver.TÜGVA İl Temsilcisi Muhammet Hanefi Akbulut, “Türkiye Gençlik Vakfı gelenek ve göreneklerine bağlı kalarak, çağın gereklerini iyi okuyabilen, topluma ve insanlığa değer katan, çalışkan, iyi ahlaklı bir gençlik için faaliyetlerini sürdürüyor. Kuruluş merkezi Türkiye, çalışma alanı ise Dünya olan, yenilikçi olmaktan ve icat üretmekten çekinmeyen yeni nesil bir gençlik vakfıyız. TÜGVA olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra ki süreçlerde de gençlere yönelik gerek sosyal ve kültürel anlamda, gerekse ahlaki ve dini anlamda faaliyetler yürütmeye, projeler üretmeye devam edeceğiz'' dedi.

10-35 YAŞ ARASI

Akbulut, “Gençlerin güzel bir enerjisi var. Bu enerjiyi olumluya çevirmeye çalışıyoruz.10-35 yaş arası çalışmalar yapıyoruz. Ortaokul’dan başlıyoruz. Bu senede geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yaz okulumuzu başlatacağız.1 Temmuz’da yaz okulumuz açılacak.12 ilçenin hepsinde yaz okullarımız olacak. İzmit’te 4 noktada yapacağız. Yaz okullarında devlet okullarını kullanıyoruz.Ortaokullu kardeşimizin katıldığı yaz okulunda Kuran-i Kerim, Siyer-i Nebi gibi dini eğitimlerle birlikte yüzme, buz pateni, lazer park, kütüphane ziyaretleri, robotik atölye ,binicilik, okçuluk, basketbol ve futbol gibi spor etkinlikleri, satranç , ebru ,hat ve piknik gibi sosyal etkinliklerle yapacağız” dedi.

‘İHTİYAÇLAR BAĞIŞÇILAR TARAFINDAN KARŞILANIYOR’

Akbulut son olarak, “Vakfın ihtiyaçları bağışçılar tarafından karşılanıyor. Genel Merkezi’miz bu masrafları karşılamıyor. Her il kendi masrafını kendi karşılıyor. Tepeköy’de bir yurdumuz var. Bu yurdumuz 120 öğrenci kapasiteli. Biz 2014 yılında kurulduk ve bugüne kadar 20 binin üzerinde üyemiz var.18 yaş üstü üyemiz çok fazla ve %60 gibi bir orana sahipler” ifadelerini kullandı.

18 Haz 2019 - 14:10 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.