Tunus’la yeni ticari köprü kuruluyor

Tunus Kebili Şehri Valisi Habib Jelidi ve milletvekili Monya Gasri ile beraberinde

sanayi ve ticaret odalarından ve bölge iş adamlarından oluşan 10 kişilik ekiple Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği(ASİAD)’ni ziyaret etti. Aynı grup içerisinde Bahren, Umman, Cezayir’den de çeşitli iş adamları, sivil toplum mensupları ve bürokratlardan oluşan 24 kişilik bir heyet ile Türk Arap Bilim Kültür ve Sanat Başkanı Muhammed Adil ve Kocaeli İnşaatçılar Müteahhitler ve Emlakçılar Derneği(KİMEDER) Genel Başkanı Zeki Gedikoğlu’nun katkılarıyla ASİAD’a ziyarette bulundu.

‘BEKLENTİLERİ ÇOK BÜYÜK’

ASİAD Dış İlişkiler Danışmanı Muhammed Emin Aşan, “Ziyaretimize gelen heyetle yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisi hakkında görüşmeler yapıldı. Yapmış olduğumuz görüşmelerde tren raylarının yenilenmesi, yenilenebilir enerji kaynakları ve turizm sektöründe Türkiye’nin tecrübelerinden faydalanmak istediklerini belirtiler. Beraber proje ve çalışmalar içerisinde olacağız. Görüşmemizde bölgeler arasında ticareti güçlendirme ve yatırımlar üzerine ziyaretimize gelen Arap heyetinin bizlerden beklentileri çok büyük yatırımlara bağlı. İnşaat sektöründen enerji kaynakları konularında tecrübe ve desteklerimizi beklemekteler. Türkiye’de bir heyet oluşturarak iade-i ziyaret edeceğiz” dedi.

22 Eki 2013 - 20:23 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.