Yardımsevenler Derneği, 91 yaşında

Türkiye Yardımsevenler Derneği 91. Kuruluş yıldönümünde Atatürk anıtına çelenk sundu

Yardımsevenler Derneği, 91 yaşında
Haber albümü için resme tıklayın

Ayşe AYDIN - Yoksul kadınlara yardım cemiyeti olarak 1928 yılında kurulan Atatürk tarafından ise Yardımsevenler Derneği adını alan Türkiye Yardımsevenler Derneği, 91. Kuruluş yıldönümü sebebiyle Kültür Parkı’nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk sundu. Çelenk sunumu sonrası saygı duruşunda bulunan dernek üyeleri ardından İstiklal Marşı’nı okundu.

TAM KADRO KATILDILAR

Çelenk sunumuna Türkiye Yardımsevenler Derneği Başkan Bilge Yener, Başkan Vekili Tarhan Bulucu, yönetim kurulu üyeleri Aysen Günsay, Füsun Dur, Ayşe Kuşkan, Ümran Can, Meral Atay, Necla Hergün ve Emine Duvarcı katıldı. Çelenk sunumu sonrası konuşan Türkiye Yardımsevenler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Bilge Yener, “Türkiye Yardım Sevenler Derneği 1928 yılında yoksul kadınlara yardım cemiyeti adı altında kurulan daha sonra büyük Önder Atatürk’ün ‘Kadının yoksulu olmaz, kadın bizatihi bir varlıktır’ sözleriyle Yardımsevenler Derneği adını verdiği derneğimiz bu gün merkez ve 133 şubesi ile ülke sathında örgütlenmiş ulusal bir gönüllü kuruluştur. Türkiye Yardım sevenler Derneği olarak bu yıl 91. İlimiz derneğinin ise 78. kuruluş yılını kutluyoruz” dedi.

‘DESTEKLERİMİZ SÜRECEK’

Sözlerini sürdüren Başkan Yener, “Şubemiz kurucu Başkanı Saliha Yazıcıoğlu’nu saygıyla anıyoruz. Derneğimizin eğitim ve sağlık çalışmaları devam etmektedir. Şubemiz 1994 yılında İzmit’te ilk defa 75 öğrenci kapasiteli yükseköğrenim kız yurdu açarak 12 yıl yurt hizmeti vermiştir. 70 üniversite öğrencisine eğitim bursu verilmektedir. Bu yıl içinde Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne 50 öğrencilik bilgisayar laboratuvarı ile henüz açılışı tamamlanmamış olan onkoloji merkezine 40 kişilik tedavi üniteleri, Suadiye Ortaokulu bahçesine Atatürk anıtı ile çeşmeler, Dilovası İmam Hatip Lisesi’ne Atatürk köşesi yapılmış, KEREM derneğinde 50 öğrenciye toplu doğum günü yapılarak çeşitli hediyeler verilmiştir. Bu gibi yardımlarımız artarak devam edecektir. Gönüllü çalışmalarımızı sürdüren derneğimizin yücelmesinde maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyen sayın vatandaşlarımıza ve üyelerimize minnet ve şükranlarımızı sunarız. İyi ki varsınız” dedi.

19 Şub 2019 - 12:48 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.