Yazar, ‘Birçok Hayır nedenimiz olacak’

CHP Karamürsel İlçe Başkanı Şinasi Yazar, haftalık değerlendirme toplantısında, “Birçok hayır nedenimiz olacak” dedi

CHP Karamürsel İlçe Örgütü önceki akşam parti binasında yaptığı haftalık olağan toplantısında referandum konusunu masaya yatırdı ve Başkanlık Sistemi ile Yeni Anayasa Değişikliğine neden Hayır diyeceklerini halka kapsamlı şekilde aktaracaklarını dile getirdiler. İlçe Başkanı Şinasi Yazar konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Konumuz Referandum. Biz neden hayır diyoruz. Ondan önce vatandaş neden hayır demeli. Bunun alt yapısını çok iyi doldurmalıyız. Sahaya indiğimizde vatandaşın, esnafın, pazarcının kendi gözüyle neden hayır dediğini de çok iyi bilmeliyiz. Her hayır nedenini ele alacağız çalışmamız bu perspektifte olacak” dedi.

SİSTEMİ ANLATTI

Yazar konuşmasının devamında, “Bu sistemde A kişisi seçildi. Bakanlar var seçilmemiş. Kabine var seçilmemiş. Bir seçilmiş olan bütün seçilmemişleri atıyor, peki o seçilen tek kişi diyelim öldü. O zaman seçilmemişlerden biri o yetkileri aynen kullanacak. Seçilen öldüğünde bir daha seçim yaparız yok. Ben yokken bu bakacak dediği kişi ülkeyi seçilmemiş olsa da yönetmeye devam edecek. Seçilmiş olan gibi seçilmeden bakanlar kurulunda bulunanlarında yargılanmaları zorlaştırılmış. Diyelim seçildi beş yıllığına, Bir seçilmiş diğer seçilmemişler ile oluşturduğu kabine ile ülkeyi yönetti. Ülkenin paralarını harcadı. Geldik denetime. Bakın burada hata yapıyorsunuz diyeceğiz. Ama diyemiyoruz öyle bir şey yok. Ancak beş yıl sonra seçimi kaybettiler. Yerine başkası geldi. Önceki seçilen ile seçilmeyen kabineyi sorgulayacak. usulsüzlük yapmışlar diyecek. Onu da sorgulayamıyorsun” dedi.

‘ANALİZ YAPACAĞIZ’

Yazar parti yönetimine haftalık olağan toplantıda Karamürsel’de yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verirken de, “Peki bu konuda Karamürsel’de ne yapacağız? Sahaya indiğimiz de önce halkın neden hayır dediğinin analizini yapacağız. Vatandaşın gözünde neler sakıncalı. Pazarcı olaya nasıl bakıyor? İşçi olaya nasıl bakıyor. Sahada argümanlarımızıbuna göre belirleyeceğiz” dedi.

Neslihan BAŞAK

25 Oca 2017 - 11:02 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.