Yazlık Ilıca için yol talebi

Gölcük Belediyesi’nin en büyük yatırım projesi Yazlık Ilıca Tesisi yolunun yapılmamış olması sebebiyle şikayetlerini dile getiren bölge sakinleri, “Mahalleli yolu kullanamazken turist nasıl gelsin” dedi

Gölcük Belediyesi’nin en büyük yatırım projesi olarak kayda geçen ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’in her fırsatta övgüyle söz ettiği Yazlık Ilıca Termal Turizm Tesisi’nin önündeki Ayazma Caddesi, mahalle sakinlerini ve yatırımcıları bezdirdi. 2013 yılında hizmete giren turistik tesisin yolunun dört yıldır cadde görünümüne kavuşmadığını ve Yazlık llıcaTesisi’ne gitmek isteyen yerli yabancı turistlerin tesise ulaşamadığını kaydeden mahalle sakinleri, sorunlarını dile getirerek Başkan Ellibeş’ten sıkıntılarına çare bulmasını istedi.

‘BİZ MEDENİYET İSTİYORUZ’

Dört yıldır bu bölgede ikamet eden Ahmet Çelik(45), “Yolun başından bir araç geliyor Ilıcayı soruyor yolu tarif etmemize rağmen yolu görünce ılıcaya gelmekten vazgeçip geri dönüyor. Belediye bu kadar yatırım yapmış ama bu yolu bir türlü yapmıyor. Çevresinde bulunan pansiyonlar gelen olmadığı için satılığa çıktı. Vatandaşlar yolun bozuk olmasından kaynaklı buraya gelmiyor. Bu güzel projeye bu yol yakışmıyor. Yol medeniyettir, biz de medeniyet istiyoruz. Araçlar ara sokaklardan girmek zorunda kalıyorlar, şehir planlaması düzgün olmadığı için vatandaşlar yolu bulamıyor. Bölgede turizmin gelişmesi isteniyorsa önce yollarının yapılması lazım” diye konuştu.

‘BAŞKAN ELLİBEŞ BİZE ÇARE BULSUN’

Mahalle sakinlerinden Zafer Yavuz (48) üç yıldır Yazlık’ta ikamet ediyor. Ayazma Caddesi hakkında şikâyetlerini dile getiren Yavuz, “Yolda ışıklandırma sistemi yok. Gece önünü göremiyorsun kaldı ki açılan üç metrelik yolun yan tarafı su kanalı ama alınan herhangi bir önlem de yok. Bu küçük kanaldan havalar ısınınca koku da geliyor. Yol deseniz çukur ve tümseklerle dolu, araç girse bile ilerleyemiyor. 0 Küçük su kanalının ıslah edilmesini, yolun asfaltlanmasını ve caddeye yakışan şekilde ışıklandırılmasını talep ediyoruz. Turistlik amaçla gelmek isteyenleri bir yana bırakın bu yolu görünce biz bile gelmek istemiyoruz. Pek çok kez dilekçe verdik ve yetkililere şikayetlerimizi ilettik ancak sonuç alamadık. Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş’i sıkıntımıza çare bulmasını ve sesimizi duymasını istiyoruz” dedi.

DÜKKANI KAPATMAK ZORUNDA KALDI

Ilıca’nın yapılmasının ardından bölgede Ayazma Caddesi tarafında nalbur dükkanı açan İbrahim Çiçek (43), “Buraya yatırım olacak diye güvenip dükkan açtık ama iki yıl dayanabildik. Malzemeler toz toprak içinde kalıyordu zaten beklenilen kalkınma da olmayınca zarar edip dükkanı kapatmak zorunda kaldık. Işıklandırma sistemi yok, yol toz toprak, yanında küçük su kanalı var ama ilgilenen yok” ifadelerini kullandı. Sezgin Yılmaz ise, “Bölgeye konaklama merkezi yatırımı yapmak istiyorum ama yolun yapılmasını bekliyorum. Yatırım yapsam sonum şimdi ki işletmeciler gibi olmasından korkuyorum. Mahalle sakinleri yolda toz topraktan yürüyemiyor turistler niye gelsin. Gölcük’te yapılan çok güzel bir proje ama bir işe yaramıyor. Yollarıyla övünen bir ülkeyiz ama Ilıca’nın bu yolsuz hali özellikle Gölcük’e yakışmıyor” şeklinde konuştu. Ahmet YEŞİLMEN

05 Haz 2017 - 15:13 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.