‘Yeni düzenlemeye ihtiyaç var’

Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy KHK ile kadroya geçiş yapan işçilerin yılbaşınıda yaşanabilecek sıkıntılarına dikkat çekti

Taşeron düzenlemesini çalışma hayatı içerisinde gerçekleştirilen en önemli ve en kapsamlı çalışmalardan biri olarak değerlendiren Ersoy; kadroya geçiş sürecinden sonra yaşanabilecek sıkıntılara dikkat çekti. Ersoy; açıklamasında şunları kaydetti: “696 sayılı KHK ile birlikte kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı iş yerlerinde ve yerel yönetim kuruluşlarına bağlı iş yerlerinde çalışmakta olan yaklaşık 850 bin işçi kamu kurum ve kuruluşlarının sürekli işçi kadrolarına ve yerel yönetim kuruluşlarının şirketlerinin sürekli işçi pozisyonlarına geçirilmişlerdir. 696 sayılı KHK ile kamu kurumlarının sürekli işçi kadrolarına ve yerel yönetimlerde şirketlerin sürekli işçi pozisyonlarına geçirilmiş olan çalışanların ücret ve diğer sosyal hakları yüksek hakem kurulu tarafından bağıtlanmış olan TİS hükümlerine uygun olarak ödenmektedir.(Her altı ayda yüzde 4 zam şeklinde) Ülkemizde 2018 yılı içerisinde yaşanmakta olan yüksek döviz, yüksek faiz ve enflasyon baskısı nedeniyle, çalışanların ücretlerinin satın alma gücünün azaldığı ve YHK (Yüksek hakem kurulu) kararı ile belirlenen ücret ve sosyal hakların yetersiz kaldığı bilinmektedir. Bu nedenle YHK (yüksek hakem kurulu)sözleşmesinin günün koşullarına uygun olarak yenilenmesi veya çalışanların ücret ve sosyal haklarının yüksek enflasyon karşısında korunması ve günün koşullarına uygun hale getirilebilmesi için yeni bir düzenleme yapılmasına ihtiyaç bulunmaktadır. Bu çerçevede konunun, taraflar arasında kamu toplu iş sözleşmeleri çerçeve protokolü veya kamu çerçeve protokolü ile ele alınması ve düzenlenmesi KHK ile kamu kurum ve kuruluşları ve belediye şirketlerine geçen işçilerimizin mağduriyetlerinin çözümünün ancak böyle mümkün olabilecektir.

16 Eki 2018 - 17:40 - Kent Panosu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.