Yılbaşında 2 kardeşi öldüren sanığa müebbet istemi

Derince’de yılbaşı gecesi kahvehanede Kıyas Ayğan (50) ve İlhami Ayğan (46) kardeşleri öldürdükten sonra arkadaşlarıyla buluşup eğlenmeye devam eden Talip Atalay'ın (38) yargılanmasına başlandı

Cumhuriyet savcısı, Talip Atalay'ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti

Yılbaşı gecesi, Derince Deniz Mahallesi Ören Sokak'ta bulunan bir kahvehanede meydana gelen olayda Talip Atalay pompalı tüfekle ateş ederek Kıyas ve İlhami Ayğan kardeşleri vurarak öldürdü. Olayın ardından kaçan, evlerinde buluştuğu arkadaşları ile birlikte içki içip eğlenmeye devam eden Talip Atalay yakalandı. Olayla ilgili olarak hazırlanan iddianamenin kabulünün ardından Talip Atalay hakkında 'Kasten adam öldürme' suçlaması ile Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın görülmesine başlandı. Duruşmaya tutuklu sanık Talip Atalay, kaçması ve saklanmasına yardım ettiği iddiası ile tutuksuz yargılanan Mehmet D.,Selehattin A., Furkan Y. ve Mehmet M. katıldı.

‘O GÜN ALKOLLÜYDÜM’

Talip Atalay savunmasında, "Olay günü alkol alıyordum. Aramızda atışma ve küfürleşme oldu. Kıyas Ayğan yan masadaydı. Bu arada İlhami Ayğan el kol hareketi yaparak yanıma geldi. 'Git lan buradan, bizim keyfimizi kaçırmaya hakkın yok' dedi. Ben de ona 'Lanlı konuşmaya hakkın yok' dedim. Dışarıya çıktım, 100 metre ileride bulunan yazıhaneme gittim. Oradaki tüfeği aldım. Tüfeği internetten almıştım, ruhsatı yoktu. Tüfekle kahveye geri gittim. İlhami'yi çağırdım. Kapının önünde üzerime yürüdü. Ben de onun ayağına ateş etmek istedim. Ancak başka yerden yaralandı. Kaç el ateş ettim bilmiyorum. Benim öldürme gibi bir amacım yoktu. Ben olay günü çok alkollü olduğum için küfürlü konuştuğumu, neler söylediğimi hatırlamıyorum. Olay nedeni ile pişmanım" dedi

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

Tanıkların da dinlenmesinin ardından savcı mütalaasını açıkladı. Cumhuriyet savcısı, Talip Atalay'ın 'kasten adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Dava, Talip Atalay'ın tutukluluk halinin devamına karar verilerek ileri bir tarihe ertelendi.

14 Mar 2019 - 15:01 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.