Anket
Sizce Kocaeli'nin en büyük sorunu nedir?
  • Otopark
  • İşsizlik
  • Ulaşım
  • Eğitim
  • Sağlık

E-Bülten

Email

Sitemizin yeniliklerinden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

Ekonomi

Yılda 114 kilo domates yiyoruz

Yılda 11 milyon ton domates üretilen Türkiye’de kişi başına ortalama tüketim 114.5 kilograma ulaştı.

11 Ağustos 2013 Saat: 12:22
Yılda 114 kilo domates yiyoruz
Yılda 114 kilo domates yiyoruz

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinde göre üretilen domatesin 9.5 milyon tonu yurt içinde tüketiliyor

 

Yaz günlerinin sevilen gıdası karpuzda ise kişi başına ortalama tüketim 45.2 kilogarama çıktı. Türkiye’de üretilen 3.8 milyon ton civarındaki karpuzun 3.4 milyon tonu yurt içinde tüketiliyor. Karpuzun ardından Türk insanın en fazla  tükettiği meyveler arasında sırasıyla üzüm, elma ve kavun geliyor. Yılda 1.2 milyon ton çay üretilen Türkiye’de kişi başına ortalama tüketim 13.8 kilograma ulaştı. Çay tüketimi günde 40 grama, o da 10 bardak çaya denk geliyor. En az tüketilen mamullere bakıldığında Türkiye, fındık üretimi ve ihracatı konusunda dünyada söz sahibi olmasına karşın bu ürünü çok az tüketiyor. Yıllık kişi başı fındık tüketimi 1.2 kilogram seviyelerinde bulunuyor. Buna karşın ceviz, yıllık yaklaşık 3 kilogramla Türk insanın en çok tükettiği kuruyemişler arasında yer alıyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haber - Çağdaş Kocaeli Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑