Yıldırım, ‘Yoksul öğrencilere sahip çıkarız’

Karamürsel Belediyesinin Aralık ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, “Bölgede ulaşım ağı var. Yoksul öğrenciler mağdursa bildirin, sahip çıkalım” dedi.

Karamürsel Belediyesinin Aralık ayı Meclis Toplantısı Karamürsel Altınkemer Sosyal Tesisleri Konferans Salonu’nda meclis üyelerinin katılımıyla Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın başkanlığında yapıldı. Toplantı, muhalefet partilerinden CHP’li Meclis üyelerinin verdiği soru önergelerinin sunulması ardından toplantının açılışı gerçekleştirildi. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım meclis toplantısında soru önergelerini cevapladı ardından da meclis toplantısının gündemi gereği gündeme alınan maddeler hakkında görüşlerini ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Her gündem maddesi oylanarak kabul edildi.

‘ÇINARLARI KİM SÖKTÜ’

CHP Karamürsel Belediye Meclisi üyelerinin adına Orhan Demirer’in sunduğu soru önergesinde, Karamürsel merkez ve Dereköy bölgesinde bulunan üniversite öğrencilerinden durumu iyi olmayan öğrencilerin ulaşım konusunda sıkıntı çektiklerini, bu sorunun giderilmesi için Karamürsel Belediyesinin bu bölgeye ulaşım için araç koyup koyamayacağı soruldu. İkinci olarak da “Karamürsel’de yapımında son aşamaya gelinen Karamürsel Belediyesinin hizmete girmesi ile birlikte bundan sonraki meclis toplantılarımızı Karamürsel Kültür Merkezinde yapılmasını talep ediyoruz. İlhan Çınar alanında yapılan düzenlemeyle alanda bulunan Çınar ağaçları sökülmüş yerine Palmiyeler dikilmiştir. Bu düzenleme Büyükşehir tarafından mı yoksa Karamürsel Belediyesince mi yapılmıştır onu öğrenmek istiyoruz” denildi.

‘ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM’

Belediye Başkanı İsmail Yıldırım soru önergelerinde belirtilen konularda yaptığı açıklamasında, “Önce şunun bir adını koyalım. Neye göre ihtiyaç sahibi. Evinin geliri 10 bin lirayı aşanda benim çocuğumun gurbette ihtiyacı var diyor. Hiç geliri olmayanda. Bölgede özel sektör olarak eğer bir hizmet verilmiyorsa biz belki belediye olarak girebiliriz. Bölgede zaten özel sektör ulaşım hizmetini veriyor. Çok çok ihtiyaç sahibi olan çocuklar varsa gelir yardımı olarak hem kaymakamlığımızca hem de belediyemizce yardım yapılabilir. Bu konuda varsa bildiğiniz bildirin bize sahip çıkalım çocuklarımıza” dedi.

‘YENİ BİNA OCAK AYINDA BİTECEK’

Karamürsel Belediye binasının tamamlandığında meclis toplantılarının Kültür Merkezinde yapılması teklifine Belediye başkanı Yıldırım, “Evet arkadaşlar yeni belediye binamız Allah kısmet ederse Ocak ayında bitecek ve biz hemen taşınmayı düşünüyoruz. Bu güne kadar neden Kültür merkezinde meclis toplantılarımızı yapmadık? Çünkü orada vereceğimiz fotoğraf çok uygun değil. Masa düzeni çok uygun değil. Bakın bu gün toplantı yaptığımız salon meclis toplantılarımız için daha uygun. Yeni binamız da bittiğinde yeni salonumuzda yaparız” dedi.

‘GİZLEDİĞİMİZ HİÇBİR ŞEY YOK’

Karamürsel İlhan Çınar alanındaki düzenleme ile ilgili de Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, “Bizim teklifimiz üzerine Büyükşehir Belediyesince yapıldı. Ben rica ettim. Sağ olsun İbrahim Başkan da beni kırmadı. Burada kesilen bir ağaç bile yok. Buradan sökülen ağaçlar ilçemizin muhtelif yerlerinde değerlendirildi. Bunu sizlere gösterebilirim. Palmiye ağaçlarının boyu büyüdükçe fiyatları artıyor. İlhan Çınar alanında 5 metre civarında boyu olanlar dikildi. Onların fiyatları da 650 lira civarında. Bu çalışmalar yapacaklarımızın ön hazırlıkları. Biliyorsunuz Yeni Balıkçı Barınağı yapıldı. Balık Adasında yeniden bir düzenlemeye gidilecek. Yeni Belediye binamızda tamamlanınca altındaki otopark nedeniyle İlhan Çınar alanını artık oto park alanı olarak kullandırmayacağız. Bu alan halka açık bir alan haline gelecek. Palmiyeler de o nedenle dikildi. Bizim gizlediğimiz hiçbir şey yok. Her zaman söylüyorum. Bizim burada amacımız samimi olarak ortaya gerçekleri sunmaktır. Soru önergenizde sorduklarınız içinde sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. İlçemizde bir değişimi hep birlikte yapıyoruz. Yaptıklarımız halkımız için sizler bizler için” dedi. Ardından meclis gündemine geçildi. Gündem maddeleri okundu ve oylamaya sunuldu. Neslihan BAŞAK

07 Ara 2016 - 10:44 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.